RW-kortit – mitä ihmettä?

RW-kortit – mitä ihmettä?

Mitä tarkoittaa uudelleenkirjoitettava kortti, ja miten se liittyy yritysturvallisuuteen?

RW-kortti

Uudelleenkirjoitettavat kortit, joita kutsutaan myös nimellä RW-kortit, ovat innovatiivinen lähestymistapa vierailijanhallintaan ja turvallisuuteen. Niiden avulla voidaan luoda tehokas järjestelmä vierailijoiden tunnistamiseksi ja pääsynvalvonnaksi erilaisissa tiloissa ja organisaatioissa.

Perinteinen vierailijahallinta – Vierailijanhallinta voidaan toteuttaa monella tapaa, josta perinteisen on paperinen tai muovinen numeroitu kortti. Vierailijan saapuessa hänelle annetaan numeroitu kortti, ja vierailijan tiedot kirjataan ylös paperille, exceliin tai jonkinlaiseen vierailijanhallintajärjestelmään. Kortti palautetaan vierailun päätteeksi.

Turvallista vierailijaseurantaa – Toinen, turvallisempi vaihtoehto vierailijahallintaan, on uudelleenkirjoitettavat, eli tuttavallisemmin RW-kortit. RW-kortille voidaan tulostaa uudestaan useita kertoja (jopa 500 kertaa), ja käytön jälkeen tuloste pyyhitään pois. Kortille voidaan tulostaa kyseisen vierailijan tiedot ja jopa kuva, jolloin jokainen vierailijakortti on yksilöity kyseiselle vieraalle. Tämä helpottaa vierailijoiden seuraamista ja tunnistamista, ja nostaa vierailijahallinnan turvatason heti seuraavalle tasolle.

Ekologinen valinta – RW-menetelmään tarvitaan siihen tarkoitetut kortit sekä tulostin. Menetelmän ydin piilee korteissa, jotka kätkevät sisäänsä tulostukseen tarvittavan musteen. Tästä johtuen RW-tulostimessa ei käytetä lainkaan värinauhoja, vaan erityisesti RW-käyttöön tarkoitetut tulostimet nostavat musteen esiin kortista lämmön avulla. Tavalliseen tulostukseen verrattaen jätteen määrä vähenee huomattavasti, kun kortit ovat uudelleenkäytettäviä, eikä värinauhaakaan tarvita.

Kustannustehokas ilmeennostattaja – RW-tulostimia valmistaa useampia muovikorttitulostinvalmistaja, ja hinnat pyörivät noin 1000 – 3000 €. Tulostamiseen voidaan käyttää blankkoja, valkoisia RW-kortteja, jolloin tulosteesta tulee kokonaan yksivärinen. Tulosteen väri riippuu kortista, tavallisimmat vaihtoehdot ovat musta ja sininen. Ilmeekkäämpi vaihtoehto on esipainattaa RW-kortit – niihin voidaan painaa värillisiä logoja, grafiikoita ja kuvia yrityksen ilmeen mukaisesti. Koko pinta, myös esipainetut alueet, säilyvät uudelleentulostettavina.

RW-tulostukseen sopii esimerkiksi Evolis Tattoo 2 tai IDP SMART 31R

New Tide Oy tarjoaa laitteet, kortit ja ohjelmistot RW-korttien valmistamiseen. Hankintaan liittyen olethan yhteydessä myynti@tide.fi tai (09) 25 163 163.

Katso video RW-tulostuksesta:

https://youtu.be/iZUk-vQFTHE

Share this post