Työmaakortit

Työmaakortit

Työmaakorttien vaatimukset ja käytännöt Suomessa

Työmailla turvallisuus on aina ensiarvoisen tärkeää. Suomessa työmaakortit ovat yksi tehokas tapa varmistaa, että työntekijöillä ja vierailijoilla on tarvittavat tiedot ja pätevyydet työskennellä turvallisesti. Työmaakorttien käyttö on erityisen tärkeää suurilla rakennustyömailla, joissa työskentelee useita eri toimijoita.

Työmaakortin vaatimukset

Suomen laki asettaa tietyt vaatimukset ja reunaehdot työmaakorteille, ja niistä on löydyttävä vähintään seuraavat tiedot:

  • Henkilön nimi
  • Henkilön kuva
  • Henkilön veronumero
  • Henkilön asema (työntekijä/itsenäinen työnsuorittaja)
  • Yrityksen virallinen nimi
  • Yrityksen y-tunnus

Kortti, joka sisältää edellä mainitut tiedot, täyttää lain vaatimukset kaikille Suomen työmaille. Yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevän on lisäksi kuuluttava julkiseen veronumeroreksiteriin, johon voi liittyä itse tai työnantajan tai toteuttajan toimesta. Rekisteriin liittyminen ja sen käyttö on maksutonta, lisätietoja rekisteristä Verohallinnon sivuilta.

Käytännöt Suomessa

On kuitenkin huomiotava, että käytännöt vaihtelevat eri työmailla ja työmaasta vastaavat saattavat vaativia työmaakortin lisäksi tai sen sijaan myös esim. Valttikorttia. Kunkin työmaan käytännöt tulee aina varmistaa etukäteen, jotta turhalta odottelulta vältytään.

Lainmukainen työmaakortti voidaan tehdä myös sirullisena, jolloin sitä voi käyttää kulkukorttina soveltuvissa järjestelmissä. Yleinen käytössä oleva siru on Mifare Classic 1K, joka soveltuu käyttöön moneen kulkujärjestelmään. Laki ei vaadi sirullista korttia, mutta työmaalla se saattaa olla vaatimuksena kulkemisen edellyttämiseksi.

Työmaakortti vs Valttikortti

Työmaakortti on lain vaatima tunnistekortti, jota tulee käyttää kaikilla yhteisillä rakennustyömailla. Valttikortti on Vastuu Groupin tuote, joka täyttää kaikki työmaakortin vaatimukset ja tarjoaa myös lisäominaisuuksia hallinnointiin. Valttikortti ei ole lain vaatima, sen sijaan työmaan vastaava voi sitä vaatia. Kunkin työmaan käytännöistä kannattaa ottaa selvää etukäteen. New Tide Oy ei tuota eikä myy Valttikorttia.

Työmaakortti

Työmaakorttia voi käyttää myös yrityksen henkilökorttina – logollinen työmaakortti omilla väreillä antaa asiantuntevan kuvan yrityksestä.

Tutustu Työmaakortti-tuotteeseen klikkaamalla tästä

Mikäli työmaakorttien hankinta on ajankohtaista, autamme mielellämme! Olethan yhteydessä myynti@tide.fi tai soita 09 25 163 163.

Share this post