Tide on Astetta alemmas -kumppani

Tide on Astetta alemmas -kumppani

Lähde: Astetta alemmas

Astetta Alemmas on valtionhallinnon yhteinen säästökampanja, joka tähtää energiansäästötekoihin koko Suomen laajuudella. Lue lisää kampanjasta: https://www.astettaalemmas.fi/

New Tide Oy on Astetta alemmas -kampanjan kumppani, ja olemme sitoutuneet tekemään käytännön tekoja energiansäästön toteuttamiseksi. Painotamme toimet kolmeen osa-alueeseen, joiden olemme analysoineet vievän eniten energiaa toiminnassamme – logistiikka, tuotanto sekä yleiset tilat.

Astetta parempaa logistiikkaa

Logistiikan saralla Tide on kiinnittänyt huomiota varastointilämpötiloihin – korkeamman säilytyslämpötilan vaativat laitteistot on siirretty omiin tiloihinsa, ja kaikkien yleisten varastointitilojen lämpötilaa on laskettu viidellä asteella. Uusi 15 asteen lämpötila mahdollistaa huomattavan energiansäästön.

Astetta parempaa tuotantoa

Tuotanto on energianmenekin puolesta Tidellä kärkisijoilla, sillä oman muovikorttituotannon lisäksi energiaa vie myös lasermerkintään liittyvät tuotantolinjat sekä palvelinsali. Yleisten työskentelytilojen lämpötilaa on laskettu asteella, mutta suurimmat säästöt saadaan laitteiden virtapolitiikkaa uudistamalla. Virransäästötilan sijaan kaikki tuotantolaitteet poistetaan kokonaan sähköverkosta klo 16-07 väliseksi ajaksi.

Myös tuotannon varautumissuunnitelma on käyty läpi ja osuus sähkökatkojen osalta on päivitetty Fingridin uusimpien tietojen pohjalta. Lue lisää Fingridiltä: https://www.fingrid.fi/kantaverkko/tietoa-sahkopulasta/

Astetta parempaa toimintaa

Tiden toimitilojen osalta on päädytty laskemaan yleisten työskentelytilojen lämpötilaa 1-2 asteella, ja lämmityksessä siirrytään kokonaan ilmalämpöpumppuihin. Tilojen huonekohtaiset säädöt mahdollistavat myös hetkellisesti käyttämättömien tilojen lämpötilan laskemisen 18 asteeseen.

Saunatilojen osalta käyttöä on vähennetty, ja tapahtumissa siirrytään suosimaan energiatehokkaampia vaihtoehtoja. Henkilökunnan saunaillat on toistaiseksi lopetettu.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin, ota yhteyttä!

Share this post