Tide Afterwork - ZZtop heaven


Jankku Blomgren-Vuong – Keräilijöiden NextLevel
Taustaa

Oulunkylä 1991, kurainen kenttä ja 19v nuorimies kuuntelemassa autoromuttamoksi tehtyjen lavasteiden keskellä soittavia pitkäpartaisia miehiä. Bändi oli ZZ TOP ja nuorimies JANKKU, siitä alkoi fanitus, keräily ja aarteenetsintä, jonka mittasuhteet kasvoivat vuosien mittaan tavallisen ihmisen käsityskyvyn yläpuolelle.

Uskomaton keräilykokonaisuus

Yksistään ZZ Top musiikin valikoima Jankulla käsittää yli 1000 erilaista tallennetta, johon lasketaan cd-, cd-single, maxi-, LP- singelevyt, c-kasetit, 8-raitakasetit, kelanauhat, dvd-levyt, vhs-kasetit ja Flexi-levyt. Ja määrähän ei tässä ole ratkaiseva vaan harvinaisuus, kunto, signeeraukset, alkuperäiset painosmäärät, pakkaukset, jne.

Muun ZZ Top tavaran määrä on käsittämätön, mistä ja miten tällaisen määrän näin harvinaisia tuotteita voi edes löytää? Vai oletko nähnyt huutokauppakeisareiden pöydillä vaikkapa ZZ Topin PRESSRELEASE – pakettia, joka toimitettiin aina uuden albumin ilmestyessä jokaiselle varteen otettavalle median edustajalle markkinointitarkoituksessa. ZZ Top promotion -tarvikkeet käsittävät kaiken kaikkiaan yksistään mittavan valikoiman varsin mielenkiintoisia tuotteita.

Kokonaisuuden arvo

Raha on helppo tapa verrata ja käsittää asioita. Jankun kokoelman arvo nopeasti arvioiden on pienen osakehuoneiston hintaluokassa ja kuitenkin moni kokonaisuuden harvinaisuuksista on vain ostajan ja myyjän kohdatessa muodostuva hinta, eikä harvinaisuuksista todellakaan luovuta. Vai miten arvioisit hinnan vaikkapa ZZ Top kiertuehenkilökunnan LEWI´S farkkurotsille, jossa selkäpuolella painatukset Stockholm Söderstadion ja ZZ Top logo vuosilukujen kanssa?

Tide kiittää

Tutustuminen tähän uskomattomaan keräilykokonaisuuteen oli valtava elämys, ja lopuksi aina se tilojen turvallisuus tulee mieleen. Sen verran voidaan sanoa, että Jankun arvokkaan kokoelman sijainti on tarkoin varjeltu salaisuus. ”Musahuoneeksi” kutsuttu paikka on tiedossa vain harvoilla ja valituilla eikä kutsua kuulu ellei luokitusta erittäin luotettava ole saanut. New Tide Oy ja allekirjoittanut kiittävät kohteliaasti saamasta huomionosoituksesta.

Jankku Blomgren-Vuong – Fani, keräilijä, aarteen etsijä

Jankku on vieraanvarainen, ystävällinen ja vaatimaton persoona, josta on helppo pitää. Jankun tuttavapiirin kuuluu ZZ Topin Billy Gibbonsin ja Tiden porukan lisäksi mm. Kari Peitsamo, joka teki Jankulle ihka oman biisin.

Kuuntele Peitsamon Jankku boogie

https://www.youtube.com/watch?v=Gg2kCYM3FZU

Lisäksi Jankku kiittää harrastustaan tukeneita:

Bright/Eastway/ Aapo Lahti
ZZ Top tour manager/ Pablo Gamboa
Artist/Radio voice/Journalist/Good friend/ Teppo Nättilä
Billy, Frank and Dusty


Jaa uutinen