SIF - Tietoturvavinkki

Onko sinulla sama salasana eri palveluissa?

Kaikki tiedämme, että samaa salasanaa ei pitäisi käyttää eri palveluissa, tiedämme myös, että salasanoja pitäisi vaihtaa aktiivisesti. Miten ihmeessä pystyisi muistamaan jatkuvasti kasvavan määrän eri salasanoja ja vielä niitä sujuvasti vaihtamaan?

Tutkimus paljastaa todellisuuden, olisitko uskonut?

Keväällä 2017 tehty tutkimus paljastaa että 34% vastaajista ilmoitti käyttävänsä eri salasanoja eri palveluissa. 41% ilmoitti käyttävänsä useampia salasanoja. 9% ilmoitti käyttävänsä aina samaa salasanaa. Yleisintä eri salasanojen käyttö oli 50-64 vuotiaiden joukossa ja saman salasanan käyttö oli yleisintä 15-24 vuotiaiden joukossa. Huomioitavaa tuossa on kuitenkin se, että nuoremmassa ikäluokassa käytössä olevien palveluiden määrä ja sitä kautta myös eri salasanojen muistaminen saattaa olla liian hankalaa.

Ratkaisu on yksinkertainen! Salasanapalvelu!

Tutkimuksessa ilmeni myös, että salasanojen hallintaan tarkoitettuja ohjelmia hyödyntää erittäin harva. Vain 2% vastaajista ilmoitti hyödyntävänsä tähän tarkoitukseen suunniteltuja helppokäyttöisiä ohjelmia.

Luotettava salasanapalvelu on kuitenkin kaiken perusta ja yksi luotettavuuden mittari on vahva salaus. Tunnettuja ja luotettavia vahvan salauksen ohjelmia ovat mm:

https://1password.com/

https://www.lastpass.com/

http://keepass.info/

Tutustumalla aiheeseen tarkemmin saattaa siihen käytetty aika säästyä vuosien mittaan moninkertaisesti takaisin, sillä tulevaisuus tuo lisää palveluita käyttöömme kiihtyvällä tahdilla. 

Jaa uutinen